16 Temmuz 2009 Perşembe

TÜRKİYE'DEN 6 MÜZE AVRUPA'DA YILIN MÜZESİ OLMAYA ADAY

Türkiye'den Sinop Arkeoloji, Çorum, İş Bankası, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Santral İstanbul Enerji ve Çağdaş Sanatlar müzeleri ile Sunay Akın Oyuncak Müzesi ''Avrupa Yılın Müzesi'' ödülü için aday oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Finlandiya'nın Tampere şehrinde 2010 yılında 33. Avrupa Müze Forumu (EMF) ödüllerinin verileceğini söyledi

-ADAY MÜZELERİN ÖZELLİKLERİ-

Türkiye'nin en modern müzeleri arasında yer alan Sinop Arkeoloji Müzesi'nde 3 bin civarında arkeolojik eser, bin 700 etnografik eser, 5 bin 340 adet sikke olmak üzere toplam 10 bin 500'e yakın tarihi eserin bulunuyor.

Alacahöyük, Boğazköy-Hattuşa, Pazarlı ve Kuşsaray gibi arkeolojik kazı merkezlerinden çıkarılan buluntuların sergilendiği Çorum Müzesi, internet üzerinden de sanal olarak gezilebiliyor.

2007'de halka açılan Türkiye İş Bankası Müzesi, bankanın kuruluşundan bugüne iktisadi, sosyal ve kurumsal gelişimine ait verilerin bir araya getirildiği, korunduğu ve toplumsal paylaşıma açıldığı kurum tarihi müzesi niteliğinde. Müzeye ait tüm detaylara http://www.muze.isbank.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Santral İstanbul Enerji ve Çağdaş Sanatlar müzeleri ile Sunay Akın Oyuncak Müzesi de tasarım ve eserleriyle dikkat çekiyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder