2 Temmuz 2009 Perşembe

İstanbul Caz Festivali Başlıyor...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı Tarafından Düzenlenen "16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" bugün The Marmara Esma Sultan'da Gerçekleştirilecek Açılış Töreni ve Konseri ile Başlıyor. Festivalin açılış konserinde iki ünlü isim; Fatih Erkoç ve Kerem Görsev bir araya gelecek. 15 Temmuz'a kadar devam edecek Festival, 30'un üzerinde konserle cazın coşkusunu İstanbul sokaklarından Boğaz'ın sularına ve değişik semtlere taşıyarak İstanbul'u bir "caz kenti"ne dönüştürecek.
3 Temmuz Cuma günü, New Orleans'ın köklü caz bandolarından New Wave Brass Band, İstiklal Caddesi'nde Gatasaray Lisesi'nin önünde vereceği sokak konseriyle kenti renklendirecek.
4 Temmuz Cumartesi akşamı Joe Jackson, saat 21.00'de, İstanbul Modern'de ilk kez İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.
7 Temmuz Salı akşamı The Marmara Esma Sultan'da saat 22.00'de sıcak ve yalın yorumuyla Melody Gardot, festival dinleyicilerine Boğaz'a karşı caz keyfi yaşatacak.
Festival kapsamında Avrupalı solistlerle Türkiye'den virtüözleri özel projelerde buluşturan "European Jazz Club" geceleri, Nardis'te saat 22.30'da başlayacak konserlerde Türkiye'nin caz ustaları Avrupalı solistlerle aynı sahnede buluşacak.
3 Temmuz Cuma akşamı saat 22.30'da Cenk Erdoğan Trio'ya, Avrupa'nın en başarılı kadın saksafoncularından Hollandalı Tineke Postma eşlik edecek.
4 Temmuz Cumartesi akşamı, saat 22.30'da Genco Arı'ya, güçlü doğaçlama teknikleri ve besteciliğiyle dikkatleri çeken genç saksofoncu İtalyan Ada Rovatti eşlik ediyor.
6 Temmuz Pazartesi akşamı, Yıldız İbrahimova, Hollandalı piyanist, besteci ve aranjör Mike Del Ferro eşliğinde, eşsiz vokal teknikleri ve müzikal yetkinliğiyle dinleyenleri büyüleyecek.
7 Temmuz Salı gecesi Kamil Erdem ve grubuna, akordeon ustalarının yanı sıra Santana ve Chick Cora'dan da ilham alan Fransız akordeoncu Rena Sopa eşlik edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder