19 Ocak 2010 Salı

"KUMBARANI TASARLA" YARIŞMASI SONUÇLANDI!

502 PROJE İLE REKOR SEVİYEDE KATILIMIN GERÇEKLEŞTİĞİ BUN DESIGN KUMBARA TASARIM YARIŞMASI SONUÇLANDI!

“Weigh your Money” adlı kumbara tasarımıyla yarışmaya katılan Yeditepe Üniversitesi Sanat& Tasarım Bölümü mezunu Hande Karabacak’ın projesi 502 yarışmacı arasından sıyrılarak birinciliğe layık görüldü.

Bozuk paraların üzerimizde yaptığı ağırlıktan yola çıkılarak tasarlanan “Weigh Money” adlı kumbara tasarımı, kilo ile para biriktirme fikri ile çağrışımda bulunarak tek tek değersiz gibi gözüken bozuk paraların bir araya geldiklerinde oluşturdukları değeri ortaya koyuyor. Hande Karabacak’ın tasarladığı kumbara, aynı zamanda biriken paranın ağırlığını ölçme fikrini yansıtmış.




“Yastık altı” kumbara tasarımıyla yarışmaya birlikte katılan Anadolu Üniversitesi endüstriyel tasarım bölümü 3. Sınıf öğrencileri Seçil Tuna ve Yasemin Armağan ikinciliği elde ettiler.

Türk kültüründe önemli bir yer tutan yastık altında para saklama kavramını “biriktirirken eğlen” teması ile özgün bir şekilde yorumlayan Seçil Tuna ve Yasemin Armağan, sempatik, uygulanabilir ve eğlenceli bir ürün ortaya çıkartmış. Yastık formunu görsel açıdan doyurucu bir tasarım haline sokarak para biriktirmeyi eğlenceli kılmış.




“Narin” kumbara ile yarışmaya birlikte katılan iç mimar Hande Çobanoğlu ve iç mimar Deniz Çobanoğlu ise üçüncülüğü hak ettiler.

Yarışmaya birlikte katılan Hande ve Deniz Çobanoğlu, bölgemizde bolluk ve bereketi simgeleyen “nar”ın formunu estetik bir şekilde yorumlayarak ilginç tasarımlı bir kumbara ortaya çıkartmış.
Kumbaranın dış kısmı daha soyut bir şekilde yansıtılırken iç görüntüde kullanılan canlı kırmızı renk, narla direk çağrışım yaparak ürüne sembolik bir anlam katmış.


1 yorum: