29 Ocak 2010 Cuma

BUN DESIGN'IN PEMBE KELEPÇELERİ DÜNYACA ÜNLÜ "AŞKTAN GERİYE KALANLAR" MÜZESİNDE!


Bun Design’ın pembe kelepçeleri dünyaca ünlü “Museum of Broken Relationships - Aşktan Geriye Kalanlar” müzesinde yer alan hatıra objeler arasında dünyanın farklı şehirlerini dolaşıyor:)
Singapur’dan San Francisco’ya, Stockholm’den Cape Town’a kadar birçok şehirde ziyaretçilerle buluşan müze 01-14 Şubat tarihleri arasında İstinyePark Ana Aktivite Alanı’nda ziyaret edilebilir. Bun Design'ın pembe kelepçesininin hangi kırık kalbe ait olduğu görülebilir, hikayesi okunabilir:))

19 Ocak 2010 Salı

"KUMBARANI TASARLA" YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ



"Kumbaranı Tasarla" 5. Bun Design tasarım yarışmasının ödül töreni 18 Ocak günü Cevahir AVM'de gerçekleştirildi. Kazananlara Bun Design hediye çekleri ve Julius Meinl'dan kahve makinalarının dağıtıldığı gecede Bun Design ailesi ve jüri üyeleri, katılımcılarla tanışma fırsatı buldular.

Çok keyifli geçen ödül töreni ile başlayan sergide 502 proje arasından ön eleme sonucu seçilen 50 proje yer alıyor.Sergi, 24 Ocak tarihine kadar Cevahir Alışveriş Merkezi'nde ziyaret edilebilir.









"KUMBARANI TASARLA" YARIŞMASI SONUÇLANDI!

502 PROJE İLE REKOR SEVİYEDE KATILIMIN GERÇEKLEŞTİĞİ BUN DESIGN KUMBARA TASARIM YARIŞMASI SONUÇLANDI!

“Weigh your Money” adlı kumbara tasarımıyla yarışmaya katılan Yeditepe Üniversitesi Sanat& Tasarım Bölümü mezunu Hande Karabacak’ın projesi 502 yarışmacı arasından sıyrılarak birinciliğe layık görüldü.

Bozuk paraların üzerimizde yaptığı ağırlıktan yola çıkılarak tasarlanan “Weigh Money” adlı kumbara tasarımı, kilo ile para biriktirme fikri ile çağrışımda bulunarak tek tek değersiz gibi gözüken bozuk paraların bir araya geldiklerinde oluşturdukları değeri ortaya koyuyor. Hande Karabacak’ın tasarladığı kumbara, aynı zamanda biriken paranın ağırlığını ölçme fikrini yansıtmış.




“Yastık altı” kumbara tasarımıyla yarışmaya birlikte katılan Anadolu Üniversitesi endüstriyel tasarım bölümü 3. Sınıf öğrencileri Seçil Tuna ve Yasemin Armağan ikinciliği elde ettiler.

Türk kültüründe önemli bir yer tutan yastık altında para saklama kavramını “biriktirirken eğlen” teması ile özgün bir şekilde yorumlayan Seçil Tuna ve Yasemin Armağan, sempatik, uygulanabilir ve eğlenceli bir ürün ortaya çıkartmış. Yastık formunu görsel açıdan doyurucu bir tasarım haline sokarak para biriktirmeyi eğlenceli kılmış.




“Narin” kumbara ile yarışmaya birlikte katılan iç mimar Hande Çobanoğlu ve iç mimar Deniz Çobanoğlu ise üçüncülüğü hak ettiler.

Yarışmaya birlikte katılan Hande ve Deniz Çobanoğlu, bölgemizde bolluk ve bereketi simgeleyen “nar”ın formunu estetik bir şekilde yorumlayarak ilginç tasarımlı bir kumbara ortaya çıkartmış.
Kumbaranın dış kısmı daha soyut bir şekilde yansıtılırken iç görüntüde kullanılan canlı kırmızı renk, narla direk çağrışım yaparak ürüne sembolik bir anlam katmış.


9 Ocak 2010 Cumartesi

KUMBARA TASARIM YARIŞMASI SEÇİCİ KURULU TOPLANDI!

5 Ocak günü Kumbara tasarım yarışması jüri üyeleri Kunter Şekercioğlu, Ozan Özkan, Reha Erdoğan, Hasip Özbudun ve Hakan Sıdalı, yarışma projelerini değerlendirmek üzere Bun Design merkez ofisimizde bir araya geldiler.
500'den fazla projeyi değerlendiren jüri üyeleri ilk üç projeyi seçmekte bir hayli zorlandılar.
Sonuçlar 15 Ocak'ta ilan edilecek olup, 18- 24 Ocak arası Cevahir AVM'de yirmi projenin sergileneceğini hatırlatmakta yarar var:)








6 Ocak 2010 Çarşamba

DOMUZ KUMBARAMIZ SABAH GAZETESİ CUMARTESİ EKİ'NDE!


Bun Design'ın eğlenceli ürünlerinden domuz kumbara 19 Aralık Cumartesi günü Sabah Gazetesi, Cumartesi ekinde yer aldı.