29 Temmuz 2009 Çarşamba

Yılın Genç Tasarım Girişimcisi: Pınar Yar Govsa



Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması 2009 sonucu 24 Temmuz Cuma günü İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu'nda yapılan Türkiye finalinde açıklandı.

Yarışmanın birincisi 1979 doğumlu Pınar Yar Govsa, Endüstriyel Tasarım Bölümü'nü New York Syracuse Üniversitesi'nde tamamladı.

Tasarım konusunda yüksek lisansını Milano Domus Academy'de alan Govsa, İzmir'de GAEAforms adlı tasarım şirketini Tuğrul Govsa ile birlikte kurdu.

Ödül töreninde açılış konuşması yapan Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Genel Müdür Yardımcısı Levent Giray "Eczacıbaşı Holding ve VitrA'nın sponsorluğunda ikincisi gerçekleşen bu yarışmaya destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Yarışmaya gösterilen ilgiden ve başruvaranların tasarımcılık konusunda gösterdikleri yüksek kaliteden çok etkilendik.

British Council'ın bu girişimi, Türkiye tasarım sektörünün gelişmesi için atılımış önemli bir adımdır" yorumunu yaptı.

Yarışma, ürün tasarımı, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve tasarım tanıtımı kategorilerinde gerçekleştirildi.

British Council'ın bu yıl dokuz ülkede düzenlediği Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması'nın birincileri, Eylül ayında İngiltere'de ülkelerini temsil edecek ve Yılın Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi olabilmek için yarışacaklar.

28 Temmuz 2009 Salı

Kırmızı Kelepçe



Aşk oyunu oynamaktan korkmayanlara... dışı peluş ile kaplanmış kırmızı BUN kelepçesi.


Bu ilginç ürünü http://www.bundesign.com/prod.asp?id=910 sitesinden veya Bun Design mağazalarından satınalabalirsiniz.

Uzunluk: 28cm
Fiyat: 13,50 TL

24 Temmuz 2009 Cuma


Franchise başvuruları için : info@bundesign.com yada 0212 294 69 77 Gülay İnci


23 Temmuz 2009 Perşembe

En Beğenilen Yeni Ürün



XL oyun kağıtlarımız çocuk kalanlar için yeniden tasarlandı.Sevdiklerinizle güzel ve eğlenceli vakit geçirmek artık daha kolay...
Yükseklik. 20cm
Genişlik. 13cm

Bunbird 02 Sayısı Çıktı!

Bunbird dergisinin 2. sayısını çıkaran Bun Design, sizleri bir kere daha tasarım dünyasında ve Bun Design'da olup bitenlerden ve yeniliklerden haberdar etmeye hazır.
Dergiyi http://www.bundesign.com/ adresinden yapacağınız alışverişler ile ya da Bun Design mağazalarından ücretsiz temin edebilirsiniz.

22 Temmuz 2009 Çarşamba

4. Bun Design Tasarım Yarışması


Katılım için 4. Bun Design Tasarım Yarışmasının şartları çok yakında http://www.bundesign.com/ da bulabilirsiniz.

21 Temmuz 2009 Salı

YİNE DE OYNAR MISIN BENİMLE?

Çiçeği burnunda Hush Hostel, sanatseverlerin beğenisine sunduğu sergi mekanında genç sanatçıları ağırlıyor. Temmuz ayında Serkan Aka'nın düzenlediği "Yine de oynar mısın benimle?" isimli sergi, tarihin oyunlarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor bizi...


(CNNTURK.COM) -- "Nesli tükenmekte olan oyunları, yine o zamanlardan kalan malzemelerle canlandırmak..." Serkan Aka yaptığı işi böyle özetliyor.

Genç sanatçı, "Elle tutulur gözle görülür" ifadesini kullanıyor eserleri için...

Serginin çıkış noktası ise, "tarihin ilk çağlarına doğru yol almak..."

"Evlerde değil, sokaklarda saklanılan zamanlar için; önüm, arkam, sağım, solum sokak!" diyebilmek için, "Yine de oynar mısın benimle?" sergisi temmuz ayı boyunca Hush Hostel'de sergilenecek.

Tarihte yolculuğu kaçırmayın...

Adres: Caferağa Mah. Miralay Nazım Sok. No: 20 Kadıköy / İstanbul

17 Temmuz 2009 Cuma

BURUN ŞEKLİNDE SIVI SABUNLUK


Burun şeklindeki bu sıvı sabunluk ile misafirlerinizi çok şaşırtacaksınız.

Fiyat: 89,00 TL

http://www.bundesign.com/prod.asp?id=932

16 Temmuz 2009 Perşembe

TÜRKİYE'DEN 6 MÜZE AVRUPA'DA YILIN MÜZESİ OLMAYA ADAY

Türkiye'den Sinop Arkeoloji, Çorum, İş Bankası, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Santral İstanbul Enerji ve Çağdaş Sanatlar müzeleri ile Sunay Akın Oyuncak Müzesi ''Avrupa Yılın Müzesi'' ödülü için aday oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Finlandiya'nın Tampere şehrinde 2010 yılında 33. Avrupa Müze Forumu (EMF) ödüllerinin verileceğini söyledi

-ADAY MÜZELERİN ÖZELLİKLERİ-

Türkiye'nin en modern müzeleri arasında yer alan Sinop Arkeoloji Müzesi'nde 3 bin civarında arkeolojik eser, bin 700 etnografik eser, 5 bin 340 adet sikke olmak üzere toplam 10 bin 500'e yakın tarihi eserin bulunuyor.

Alacahöyük, Boğazköy-Hattuşa, Pazarlı ve Kuşsaray gibi arkeolojik kazı merkezlerinden çıkarılan buluntuların sergilendiği Çorum Müzesi, internet üzerinden de sanal olarak gezilebiliyor.

2007'de halka açılan Türkiye İş Bankası Müzesi, bankanın kuruluşundan bugüne iktisadi, sosyal ve kurumsal gelişimine ait verilerin bir araya getirildiği, korunduğu ve toplumsal paylaşıma açıldığı kurum tarihi müzesi niteliğinde. Müzeye ait tüm detaylara http://www.muze.isbank.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Santral İstanbul Enerji ve Çağdaş Sanatlar müzeleri ile Sunay Akın Oyuncak Müzesi de tasarım ve eserleriyle dikkat çekiyor

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Bun Design Sevgisi


Kahramanmaraş Bun Design mağazası sahibi Halit Başar, Bun sevgisini 34 BUN 34 no.lu plakayı satın alarak herkese göstermiş oldu.

14 Temmuz 2009 Salı




Bun Promotion Bun Design'ın promosyon ve aktivitelerle ilgilenen departmanı olarak promosyon sektöründe farklı bir yorum kazandırmayı hedeflemektedir. Amacımız tasarım odaklı, akılda kalan anlamlı, müşteri ile firma arasında kişisel ilişki başlatan promosyon ürünleri ile sektöre yeni bir soluk kazandırmaktır. Gerek kendi koleksiyonumuzdaki ürünler gerekse sizin fikir ve önerileriniz doğrultusunda yaratabileceklerimizle; üretim tecrübemizle, tasarım kabiliyetimizle, uluslararası pazarlarda satın alma imkanlarımızla sizlere faydalı olacağımıza inanıyoruz.
Firmaya özel -firmanın istediği tüm niteliklere sahip ve istenen adette-promosyon yapabiliyoruz. Amacımız mevcut standart ürünlerle yola çıkmaktansa size sorular sorup verdiğiniz yanıtlar doğrultusunda ihtiyacınızı belirleyip sizin için promosyon yaratmak. Kurumsal hediyelerin ne derece anlamlı olduğunu bildiğimiz için ürüne göre firmadan ziyade firmaya göre ürün tasaramak bizim için çok önemli...

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Cover Babe'in Kapak Kızı


Kendini kapak kızı olarak görmek isteyen müşterimiz Cover Babe aynasının karşısında kendi fotoğrafını çekip bize göndermiş.Bizce süper olmuş, sizce?

NEW XL Playing Cards...


Yeni boyut XL oyun kağıtlarımız çocuk kalanlar için yeniden tasarlandı.Sevdiklerinizle güzel ve eğlenceli vakit geçirmek artık daha kolay...Ürünümüzü çok yakında mağazalarımızda bulabilirsiniz.
200x130mm

Bundesign Instyle'da....


Instyle dergisi temmuz sayısında Bundesign ürünlerinden renkli cam mumluklara yer verdi.'Evinizi renklendirmek için eğlenceli mumlar kullanabilirsiniz.Detaylar konuklarınız tarafından anında farkedilecektir' sloganı altında tanıtılan cam mumluklara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

10 Temmuz 2009 Cuma

Bun Design Kahramanmaraş Mağazası Taşındı

Bun Design'nın Kahramanmaraş mağazası yeni yerine taşındı. Sadece yer olarak değil, iç mekanda da kendini yenileyen mağaza yeni ürünleri, fırsatları ve avantajlarıyla sizleri bekliyor.
Çalışma saatleri : 10.00 - 22.00
Adres : Necip Fazıl Mah. Alparslan Türkeş Bulvarı Palmiye Apt. altı 14/A Kahramanmaraş

7 Temmuz 2009 Salı

BUN

BUN DESIGN mağazası için bölgenizdeki ortağımız olun!!!
Franchise başvurularınız için: info@bundesign.com yada 0212 294 69 76 Gülay inci

BUN DESIGN mağazası için bölgenizdeki ortağımız olun!!!


Franchise başvurularınız için: info@bundesign.com yada 0212 294 69 76 Gülay İnci

Bunlarla Aydınlanın

Eğlenceli renkleriyle birlikte farklı avize tasarımları sizlerle. Evinizi renklendirmek için güzel bir fırsat.Renkli taşlı avize ile evlerinize farklı bir atmosfer yaratabilirsiniz.Renkli tasarımı ile bambaşka bir ışıklandırma yaratabilir, Arkadaşınıza ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.





Sadece aydınlanmak için değil,aynı zamanda
göz alıcı tasarımı ve estetiği ile de
mekanınıza şıklık katacak. Tüm mobilyalarınızla
rahatlıkla uyum sağlayacak , zarif görüntüsü ile
Beyaz Taşlı Avize evinizin ve
bütün mekanlarınızda en gözde eşyanız olacak.







Bir kaç küçük dokunuşlarla evinizde farklı bir atmosfer yaratabilmenize ve evinize kişiliğinizi yansıtmak artık siyah taşlı avize ile mümkün.Modern, klasik tarzda hazırlanmış siyah taşlı avize her tarza ve her eve uygun, bırakın hayelleriniz ışıldasın...Siyah taşlı avize ile evlerinize farklı bir atmosfer yaratabilir, evlerinizde siyahın şıklığını gösterebilirsiniz,Siyah tasarımı ile bambaşka bir ışıklandırma yaratabilir, Arkadaşınıza ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.


Yeni aydınlatmalarımızı en uygun fiyatlarıyla bütün BUN DESIGN mağazalarımızdan ve http://www.bundesign.com/ onlıne alışveriş sitemizden sahip olabilirsiniz.

Bun Design, Franchise ile Büyüyor...


2007 Nisan ayı itibariyle artık Bun Design olarak hizmet veren marka, mağaza sayısını artırmaya devam ediyor

2004 yılından itibaren franchising ile büyüyen firma böylelikle yansıttığı hayat tarzını Türkiye’nin her yanına yayıyor ve kendi işini kurmak isteyen yatırımcılara, hem eğlenip hem kazanabilecekleri, kendi işlerini yaparken zevk alabilecekleri bir fırsat sunuyor.

2007 Nisan ayı itibariyle artık BUN DESIGN olarak hizmet vermeye devam ediyor. Etiler’de 10 metrekarelik küçücük bir mağazayla, kurucularının kendi zevkleri olan ürünlerle başlayan bu serüven, şu anda Türkiye’de yaklaşık 20 mağazadan oluşan bir tasarım zinciri haline geldi.

Yaşama, fonksiyonel tasarım ve eğlence ekliyoruz. Bunun için eşsiz stilde form, renk ve malzemeden ürünler seçiyor ve teknik kalitesi kadar geniş tüketici kitlesi için uygun fiyatlı olmasına da önem veriyoruz. Bütün bu ürün gamına uygun atmosferdeki perakende mağazalarımızda müşterilerimizle buluşturuyoruz. Ürünlerimizin her biri müşteri tarafından kolayca tanınabilir ve hoşa gidebilecek sağlam bir marka yaratıyoruz.

Saatler, çerçeveler, aydınlatmalar, küçük mobilyalar, ajanda ve defterler, mutfak banyo aksesuarları, kişisel aksesuarlar, rengarenk çantalar ve cüzdanlar, masa ve ofis aksesuarları ürün gamımızı oluşturmakta. Mağazamızda ortalama 3000 çeşit ürün satılmaktadır.

Hediyelik Eşya lokal bir ihtiyaçtır. Hedef kitlemiz olan 15 – 25 yaş arası gençlere ya da kendini genç hissedenlere ulaşabileceğimiz her noktada olacağız.

6 Temmuz 2009 Pazartesi

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2009 Sonuçlandı

Bu yıl beşincisi düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları’nda dereceye giren tasarımcılar Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.
“İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve Endüstriyel tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (ETMK) işbirliği ile bu yıl beşincisi gerçekleştirilen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları’nın jüri toplantısı 9 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirildi. Ünlü tasarımcılar, ETMK profesyonelleri, basın mensupları, Türkiye ve dünyada marka olmayı başarmış sektör kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve İMMİB yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda 353 tasarımın 108’i Metal Mutfak Eşyaları, 122’si Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları, 123’ü ise Elektrik-Elektronik Küçük Ev Eşyaları kategorisindedeğerlendirildi. Profesyonel kategoride 202 tasaım yarışırken, öğrenci kategorisinde 151 proje yarıştı. Tasarım; kullanılabilirlik, yenilik, görsel estetik, üretime uygunluk, satılabilirlik ve ihracat potansiyeli ölçütlerine göre değerlendirildi.”
Kazanan projelere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.fikironline.com/?p=5025

3 Temmuz 2009 Cuma

Bunbird Kuzey Irak'ta...

Erbil de Kuzey Irak'ta yeni açılacak avm de yer bakmak, çevreyi tanımak için yaptığımız gezide konakladığımız Sheraton Oteline gelen ABD askerler ve yanlarındaki 2 tane Iraklı asker bun bird ün çok dikkatini çekti...

''AKLIMIZDA KALANLAR”

Perakende Liderler Konferansının değerli katılımcılarının “Aklımızda Kalanlar
Nedir?” sorusuna verdiği 623 yanıtı derledik, birleştirdik ve 40 madde olarak
sizlere sunuyoruz.
• Öncelik artık satışlı değil, müşlteri trafiği yaratmak.
• Muson yağmuru tipi kriz, herkes ıslanacak!
• Yeni dönemde her alanda “business class” düşünmek out!
• Türkiye'nin krizde şansı yüksek.
• Caddelerin şirketleşmesi
• Arada bir toplam borcunu EBITDA'ya böl, durumu gör.
• Çemberin dışından bakınca alanı daha iyi görüyorsunuz.
• Perakendeci dayanışması Türkiye için model olabilir.
• Uzman olmak ayrı, uzmanlık öğretmek ayrı sanat.
• Gelişmekte olan ülkelerin GDP'si, dünya GDP'sinin yarısına denk geliyor. Globalizasyon budur.
• Tekstil ağırlıklı AVM'ler out, sosyal mekânların ağırlıklı olduğu AVM'ler in.
• 27 milyon kişi internet kullanıyor.
• New West End Company'nin cadde mağazacılığı için yerel yönetimlerle beraber çalışmasının
bizdeki yerel yönetimlere örnek olması
• Petrol “200$”
• “Yaptığım her şeyin 1. sınıf olmasını isterim.”
• “How is your wife? According to whom?”
• Geleceğin paydası: Tutumluluk ve ekolojik duyarlılık
• Başka hiçbir sektörün böyle konferansı yok.
• İnsanlar ucuza keyif yapmayı tercih edecekler.
• Bilgi arttıkca fikir gelişip, değişebilir. Fikir sahibi olmak için bilgiye ihtiyaç yoktur.
• G8’den G20’ye geçiş, dünyanın gittikçe daha çok kutuplu olacağının göstergesi.
• Londra'daki “Diagonal Yaya Geçidi”
• Zor zamanlarda sektör dayanışmasının önemi
• Atatürk'ün yıllar önce söyledikleri şu anda ufkumuzu açıyor.
• Türkiye'de finans sektörü güdük olduğu için krizden çok etkilenmedi.
• Avrupa Birliği'nin en önemli sorunu liderliktir.
• İnsanların %74'ü eğlence için alışveriş yapar.
• Rusya artık büyük bir güç değil.
• Maliyet yönetimi sermayenin korunması ve giderlerin kontrolü anlamına geliyor.
• Müşterilere mağazanıza gelmek için üründen başka bir neden yaratın.
• Libya gelişen bir pazar.
• Yakın gelecekte en önemli sorun enerji olacak.
• Sadece fiyata dayalı pazarlama yapmaya devam edersek 12 ay indirim ortamından çıkamayız.
• Çok hızlı ve çok boyutlu büyüme, karmafla kaynağıdır.
• Krizin geldiği nokta, güçlü bir AB'ye neden ihtiyaç duyulduğunu da açıklıyor.
• Sosyal medya/network'ü müşteri iletişiminde ne kadar kullanıyorum?
• “What goes up must come down.”
• Türkiye'de orta sınıf son 7 yıldır var.
• Ekonominin işleyişiyle ilgili kurallar yeniden yazılacak.
• Krizde sektör büyümeyi durdurmamalı ancak bunu yaparken, mantıklı ve kontrol edilebilir
bir büyüme hedeflenmeli.

Ayın Ürünü...

Sevdiklerimizi unutmamız mümkün değildir.her zaman yanımızda olmalarını isteriz.Resimlerinizle hazırlayacağınız, çerçeveli saatimiz size sevdilerinizi her daim hatırlatacak.Krom malzemeden yapılan bu şık tasarımla artık her anınız sevdiklerinizle geçecek... Kız arkadaşınıza, erkek arkadaşınıza ve sevdiklerinize bu şık ve eğlenceli saati en uygun fiyatlarla, size özel avantajlarımızdan faydalanarak alma fırsatı elinizde. İstediğiniz ve beğendiğiniz hediyeyi online olarak alabilir ya da sevdiklerinize gönderebilirsiniz...
Ölçü:60cm.
Aşağıdaki linkten ürünün olduğu sayfaya ulaşabilirsiniz...
http://www.bundesign.com/prod.asp?id=464

2 Temmuz 2009 Perşembe

İstanbul Caz Festivali Başlıyor...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı Tarafından Düzenlenen "16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" bugün The Marmara Esma Sultan'da Gerçekleştirilecek Açılış Töreni ve Konseri ile Başlıyor. Festivalin açılış konserinde iki ünlü isim; Fatih Erkoç ve Kerem Görsev bir araya gelecek. 15 Temmuz'a kadar devam edecek Festival, 30'un üzerinde konserle cazın coşkusunu İstanbul sokaklarından Boğaz'ın sularına ve değişik semtlere taşıyarak İstanbul'u bir "caz kenti"ne dönüştürecek.
3 Temmuz Cuma günü, New Orleans'ın köklü caz bandolarından New Wave Brass Band, İstiklal Caddesi'nde Gatasaray Lisesi'nin önünde vereceği sokak konseriyle kenti renklendirecek.
4 Temmuz Cumartesi akşamı Joe Jackson, saat 21.00'de, İstanbul Modern'de ilk kez İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.
7 Temmuz Salı akşamı The Marmara Esma Sultan'da saat 22.00'de sıcak ve yalın yorumuyla Melody Gardot, festival dinleyicilerine Boğaz'a karşı caz keyfi yaşatacak.
Festival kapsamında Avrupalı solistlerle Türkiye'den virtüözleri özel projelerde buluşturan "European Jazz Club" geceleri, Nardis'te saat 22.30'da başlayacak konserlerde Türkiye'nin caz ustaları Avrupalı solistlerle aynı sahnede buluşacak.
3 Temmuz Cuma akşamı saat 22.30'da Cenk Erdoğan Trio'ya, Avrupa'nın en başarılı kadın saksafoncularından Hollandalı Tineke Postma eşlik edecek.
4 Temmuz Cumartesi akşamı, saat 22.30'da Genco Arı'ya, güçlü doğaçlama teknikleri ve besteciliğiyle dikkatleri çeken genç saksofoncu İtalyan Ada Rovatti eşlik ediyor.
6 Temmuz Pazartesi akşamı, Yıldız İbrahimova, Hollandalı piyanist, besteci ve aranjör Mike Del Ferro eşliğinde, eşsiz vokal teknikleri ve müzikal yetkinliğiyle dinleyenleri büyüleyecek.
7 Temmuz Salı gecesi Kamil Erdem ve grubuna, akordeon ustalarının yanı sıra Santana ve Chick Cora'dan da ilham alan Fransız akordeoncu Rena Sopa eşlik edecek.

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Bun design tekrar bağdat caddesinde...

1 yıl gibi bir süre Bağdat caddesinde mango' nun yanında faaliyetine devam eden bun design tanındığı, bilindiği ilk mağazasında müşterilerine tekrar hizmet vermeğe başladı. özellikle geçen hafta gelen koleksiyonumuzu görmeden hediye almaya karar vermeyin. :)